fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
Wie is toch die vervelende teamgenoot die ooit hoog gevoetbald heeft?

Wie is toch die vervelende teamgenoot die ooit hoog gevoetbald heeft?

Artikel


Wie is toch die vervelende teamgenoot die ooit hoog gevoetbald heeft?

Wie is toch die vervelende teamgenoot die ooit hoog gevoetbald heeft?

Kelderklassespelers zijn er in alles soorten en maten, zo heb je voetballers die al talentloos waren toen ze nog in de luiers zaten en voetballers die tijd hebben gekend waarin ze daadwerkelijk iets met een bal konden. Die laatste zijn echter vaak het minst leuk. Maak kennis met die vervelende speler die ooit hoog gevoetbald heeft.

Hij gedraagt zich alsof hij de liefdesbaby van Wiel Coerver en Rinus Michels is

Jij en je teamgenoten, die al sinds de D4 ieder jaar significant slechter zijn geworden, willen in het weekend gewoon een balletje trappen. Liefst zonder daar al te veel bij na te denken. Bradley daarentegen heeft zich sinds de D1 ontwikkeld tot een toegewijde selectiespeler die tegen de B'tjes natte dromen begon te krijgen over het zijn van een speler-trainer. Nu hij bij jullie voetbalt door een hardnekkige meniscusblessure heeft hij een telefoonboek-dikke trainingsmap samengesteld waar Dick Advocaat jaloers op zou worden. Erik komt brak als een otter de kleedkamer binnen, waar Bradley een uitgebreide powerpointpresentatie staat te houden over het optimaliseren van het fosfaatsysteem. Tijdens het warmlopen probeert hij jullie de kneepjes van de coervermethode door de strot te drukken.

Hij denkt dat hij nog steeds ieder moment gescout kan worden door Paris Saint-Germain

Bradley's beide menisci mogen er dan misschien wel uitzien als postbode-elastieken uit de Eerste Wereldoorlog, toch denkt hij dat het nog goed mogelijk is dat er tijdens de uitwedstrijd tegen het vijfde van De IJsselmeerbevers een Franse scout voor hem langs de lijn zal staan. Het feit dat hij eergisteren 37 is geworden verandert daar helemaal niks aan. Hij kapt en draait, geeft no-look-passjes en neemt balletjes mee met zijn schouder. Dat laatste is in de Kelderklasse helaas gewoon hands en omdat hij daar tegenin gaat, krijgt hij een gele kaart en moet hij er tien minuutjes uit. De enige scout die langs de lijn staat is het tienjarige zoontje van de keeper van de tegenpartij, in een pakje van de lokale padvinders.

Hij heeft een schwalbe-cursus gevolgd bij Neymar Jr.

Oké, eerlijk is eerlijk, Bradley kan ook best goed voetballen, en het feit dat hij jullie tijdens de jeugd aanzag voor een stel paria's is dan ook wel terecht. Maar ieder licht lichamelijk contact met een rivaliserende speler lijkt bij hem een zwaar magneet naar de grond te activeren. Wanneer een speler achter hem iets te zwaar ademt, raakt de sterspeler in een luchtstroom terecht die hem compleet uit balans brengt en twee meter verderop schreeuwend door het gras doet rollen. Zijn record is 24 omwentelingen en hij heeft een keer alle elf spelers van de tegenpartij indirect rood proberen aan te smeren.

De inhoud van zijn voetbaltas kost het maandsalaris van een hartchirurg

De leren Umbro's die jij al hebt sinds je voeten volledig waren volgroeid werden vorig weekend door hem aan de schandpaal genageld. 'Heb jij nog met Johan Derksen gevoetbald ofzo?' zei hij, terwijl hij je schoen met duim en wijsvinger van de kleedkamervloer richting de prullenbak escorteerde, alsof hij een paardenvijg vasthad. Nee, Umbro'tjes zijn voor Bradley niet goed genoeg. Zijn PREDATOR 19+ FIRM GROUND PAUL POGBA schoenen van een kleine 400 euro, waarvan de lijmranden sneller oplossen dan de koffie die ze in de kantine schenken, zijn het he-le-maal. Ook zijn peperdure scheenbeschermers van het formaat speelkaart en compleet overbodige Nike-enkelbandjes met ingevlochten bladgoud brengen zijn voetbaltalent naar een hoger niveau.

Hij weet het altijd beter dan trainer Johan, die dakdekker is en voor zijn plezier in het weekend een bierteam leidt

Johan heeft altijd wel een ludiek speechje klaar voor de wedstrijd. Hij neemt even de schade op van de nacht ervoor, scheldt voor de gein een paar spelers uit en zegt dingen die op strategisch niveau weinig voorstellen, maar wel doorregen zijn van intelligente voetbaltermen en verstandige begrippen. Iedereen kijkt naar zijn voeten, klakt een beetje met zijn noppen op de vloer of drukt een puistje uit op zijn bovenbeen. Wachten dus, tot Johan klaar is. Bradley niet. Hij begint Johan uit te lachen en steekt vervolgens van wal over de onzin die er uit Johans mond komt. Dat weet iedereen wel, maar iedereen zwijgt, want Johan doet het vrijwillig. 'Wij gaan volgende week even samen in mijn map kijken,' roept Bradley spottend.