fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
Moet VoetbalTV verdwijnen van de amateurvelden?

Moet VoetbalTV verdwijnen van de amateurvelden?

Artikel


Moet VoetbalTV verdwijnen van de amateurvelden?

Moet VoetbalTV verdwijnen van de amateurvelden?

Die smerige zaag of die lachwekkende schwalbe wordt nu nog vastgelegd op beeld, maar daar kan in de toekomst verandering in komen. D66 stelt namelijk vragen bij de privacy rondom VoetbalTV, de tool waarmee jouw zaadwedstrijd wordt gefilmd, aldus duic.nl

Ja, ook jouw mispeer staat erop. 'Boeie', zul je denken, 'mooi om aan mijn familie en vrienden te laten zien hoe slecht ik ben!' D66 denkt daar anders over. Want volgens de partij komt je privacy ermee in het gedrang. De camera's van TALPA in samenwerking met KNVB hangen momenteel bij verenigingen door het hele land en hebben tienduizenden wedstrijden vastgelegd.

Je hebt er ook geen zegje over, aldus de eerlijke VoetbalTV-directeur Stekelenburg. Wil jij namelijk niet met je iets te bolle kop op de gevoelige plaat, dan moet je aankomend weekend gewoon brak in bed blijven liggen. "Wij gaan er voorlopig vanuit dat je dan niet moet gaan voetballen," zo zegt hij. D66 gaat uitzoeken of tegenstanders van clubs met VoetbalTV ook worden ingelicht over de aanwezigheid van de camera's.

Bij ons rijst de vraag vooral: kan het jullie Kelderklassers ook maar ene moer schelen of je gefilmd wordt?