fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
5 dingen die écht niet kunnen in de voetbalkantine

5 dingen die écht niet kunnen in de voetbalkantine

Artikel


5 dingen die écht niet kunnen in de voetbalkantine

5 dingen die écht niet kunnen in de voetbalkantine

Hoewel het soms één chaotische bende lijkt in de voetbalkantine valt dat eigenlijk reuze mee. Er zijn namelijk een aantal dingen die echt niet kunnen tijdens de derde helft. Hier behandelen we vijf ongeschreven don'ts van de voetbalkantine, waarover we het allemaal eens zijn.

Met slechts één biertje in je klauw terug van de bar terugkomen

Iedereen is natuurlijk bekend met het spreekwoord 'Eén voor allen, allen voor één.' Nou, als er één situatie is waarin dat gepast is, is het wel bier halen. Want hoe zou jij je voelen als je samen met drie anderen het laatste slokje gerstenat op het achterste van je tong druppelt en de voorstopper vervolgens alleen een nieuwe pretcilinder voor zichzelf gaat halen. Over uitdroging gesproken.

Ellenlange discussies voeren over de zaadwedstrijd die jullie net gespeeld hebben

Oké, jullie hebben inderdaad gevoetbald. Lekker boeien. Teruglopen van het veld naar de kleedkamer en jezelf daar onder die lauwe pisstraal enigszins opfrissen kost gemiddeld zo'n halfuur. Dat is genoeg tijd om de hele knollenpot van voor tot achter te analyseren, van de verliespartij te balen en te lachen om de blunder van Barry die met een knap hakje een eigen goal maakte. De derde helft gaat over bier, vrouwen, auto's en - eenmaal flink in de olie - zinloze politieke vraagstukken.

Al je patat voor jezelf houden

Wanneer het aankomt op jouw bak patat, geldt er gewoonweg één regel: iedereen heeft er minstens recht op eentje - al dan niet met saus. Daar hoeft ook niet om gevraagd te worden, want ze hebben al lang toestemming, zelfs als je het er niet mee eens bent. Die regel geldt overigens alleen voor patat en niet voor het broodje bal van de linksbuiten. Die heeft gewoon een betere keuze gemaakt bij het snackloket.

Doodleuk verkondigen dat je met de auto bent gekomen

Ja, fijn dat je gereden hebt naar de uitploeg, maar dat is natuurlijk geen gegronde reden om maar gewoon niet te gaan zuipen. Je zult je erbij neer moeten leggen dat je die auto naar huis gaat brengen en met de fiets terugkomt naar de kantine: geen of geen weer. Oh, is het windkracht 9 en komt het met bakken uit de lucht? Dan trek je toch gewoon een regenpak aan. En anders kun je je altijd nog afdrogen met de handdoek van een teamgenoot die wel met de fiets is.

Urenlang in een hoekje met je partner bekvechten

Iedereen heeft tegenwoordig een telefoon op zak, daar is geen ontkomen meer aan. Het is dan ook niet erg dat je even door je appjes scrollt of de Voetbal-app erbij pakt om de man of the match te kiezen, maar met het actief in contact zij met de partner begeef je je in een voetbalkantine al gauw op glad ijs. Dat doe je maar als je aan het werk bent. In de kantine is het zuipen en 'Kut!'-roepen. Bellen met de partner is helemaal uit den boze, zeker als het gesprek langer dan anderhalve minuut duurt.