fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
5 geloofwaardige smoesjes om onder die vroege wedstrijd uit te komen

5 geloofwaardige smoesjes om onder die vroege wedstrijd uit te komen

Artikel


5 geloofwaardige smoesjes om onder die vroege wedstrijd uit te komen

5 geloofwaardige smoesjes om onder die vroege wedstrijd uit te komen

Het overkomt ons allemaal weleens dat we totaal geen zin om ons nest uit te rollen om onszelf voor de zoveelste keer in dat tenue te hijsen en net te doen alsof we wat met een bal kunnen. Het probleem is alleen dat we wel moeten. Tenzij je natuurlijk een goede, geloofwaardige, originele smoes hebt. Dit zijn er vijf die nog weleens van pas zouden kunnen komen.

'Ik heb mijn teennagel te kort geknipt'

Iedereen kent het gevoel van het aantrekken van een sok over een teen waarvan het leven te ver bloot ligt. Juist ja, dat doet godsgruwelijk veel pijn. Mooi niet dat je daarmee kunt voetballen. Het is bijna niet zichtbaar en relatief snel opgelost, waardoor niemand ook maar iets vermoedt. Jij kan lekker halverwege de tweede helft langs het veld komen staan.

'Ik ben gisteren gedrogeerd in de kroeg'

Wow! Gedrogeerd? Gaat het wel met je? En hoe komt dat dan? Nou dat komt omdat je gisterenavond rond 8:00 je hoofd achterover hebt gegooid en je keel hebt opengezet en deze tot aan 3:00 geen moment meer dicht hebt gehad. De persoon die jou gedrogeerd heeft, ben jij zelf. Met bier. Heel veel bier. Zorg wel dat je ten minste tot de derde helft in bed blijft en in de kantine na twee Fanta pas weer aarzelend een biertje aanneemt.

'Ik ben mijn telefoon kwijt, dus kon de wekker niet zetten'

Twee uur te laat en wakker en kun je goed spullen verstoppen? Nou, dan is dat wat je gaat doen. Zoek een plek waar je hem net zo goed écht kwijtgeraakt zou kunnen zijn. Het liefst stompzinnig op de vloer van je eigen badkamer, half onder de toilet. Of als hij waterdicht is, ín de houder van de wc-borstel. Je hoeft het natuurlijk niet echt te doen, maar het draagt wel bij aan het realisme. Zo heb jij een excuus dat te mooi is om verzonnen te zijn en een goed verhaal voor de toekomst.

'M'n voetbaltas staat nog in de auto waarmee mijn vriendin naar Parijs is voor een vriendinnenweekend weg'

De betere versie van 'Mijn moeder heeft mijn spullen niet gewassen.' Bij die smoes gaat het namelijk slechts om je shirt, broek en sokken en die zijn relatief makkelijk te vervangen. Deze versie laat je met níks achter! Probeer jij maar eens een teamgenoot zo gek te krijgen dat hij je een heel tenue + schoenen en scheenbeschermers laat lenen. De hulpvaardigheid van een stel brakke gasten op de zaterdag- of zondagmorgen reikt niet verder dan het openhouden van de deur. Zorg wel dat je vriendin écht naar Parijs is. Of dat je überhaupt een vriendin hebt.

'Ik kan vandaag niet komen voetballen, want ik kan helemaal niet voetballen'

Een smoesje die voor ons bijna allemaal op gaat, maar iedereen is te trots om hem te gebruiken. De meeste Kelderklassers houden zich namelijk graag voor dat ze dat wel kunnen. En dat is ook helemaal niet erg, want zo kun jij hem zorgeloos introduceren. Het mooiste van dit argument is dat iedereen er respect voor heeft, omdat het hen het gevoel geeft dat jij jezelf onbelangrijker maakt dan je daadwerkelijk bent. En dat ben je al niet zo. Jullie hebben toch wel een man of 14. Blijf lekker in bed.