fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
Waarom is iedere training toch altijd hetzelfde riedeltje?

Waarom is iedere training toch altijd hetzelfde riedeltje?

Artikel


Waarom is iedere training toch altijd hetzelfde riedeltje?

Waarom is iedere training toch altijd hetzelfde riedeltje?

Oh, de training. Vaak heb je er best zin in en is het ook eigenlijk wel lachen, maar als je er even bij stil gaat staan, is het eigenlijk altijd hetzelfde liedje. Lullen, warmlopen, tikken, schieten, partij. En dat eigenlijk al sinds je in de senioren voetbalt. Dit is hoe de gemiddelde training er ongeveer uitziet.

Altijd dom over dezelfde dingen lullen tijdens het omkleden vanaf je vaste plek in de kleedkamer

Altijd zet je je de auto op dezelfde plek op de parkeerplaats, loop je de kleedkamer in en is dezelfde persoon je net voor. Deze persoon zit op dezelfde plek als altijd, net als jij. Je vraagt elkaar hoe het weekend was en zegt dat je zaterdagavond dronken en zondagochtend brak was. 'Haha, lachen!' zeggen jullie in koor. Dan druppelt altijd in dezelfde volgorde de rest van het team binnen.

Altijd met dezelfde personen twee keer sjokkend heen en weer over het veld gaan en dat je warming-up noemen

Goed, je bent omgekleed en hebt het net over werkelijk helemaal niks gehad met de teamgenoot die al sinds seizoen 2007/2008 je kleedkamerbuurman is. Hem schud je af zodra je het veld betreedt, want je gaat met je vaste groepje even een wandeling van precies 280 meter maken. Dat is namelijk twee keer heen en weer. Vijf seconden hakkenbillen en vijf seconden knieënheffen maken daar een prima warming-up van. Met nog compleet koude spieren ga je vervolgens staan rekken. Helemaal top.

Rondootje met iemand in het midden die na een minuut moe is

Wie gaat er in het midden? Jij uiteraard niet. Denkt werkelijk iedereen. Behalve natuurlijk die teamgenoot die zich altijd geroepen voelt om zich op te offeren. Iets in de trant van: 'Vooruit, dan doe ik het wel weer' is wat hij daar standaard bij mompelt. Hij zet twee keer aan om de bal af te pakken maar blijft dan in het midden cirkelen terwijl hij wacht tot één van jullie een foute pass geeft. Dat duurt over het algemeen niet erg lang.

Een simpele afwerkoefening, waarbij vrijwel alle ballen keihard over of naast gaan

Of de keeper er nou bij is of niet, jullie gaan sowieso heel even afwerken. Het maakt overigens niet uit of er een keeper in de goal staat want alles gaat toch over of naast. En als er dan een bal op goal gaat, zit hij er vaak ook gewoon in, omdat jullie keeper er werkelijk niks van bakt. Soms komt er iemand met een oefening waarbij de bal een aantal keer heen en weer moet voordat er iemand afrondt, maar over het algemeen is het gewoon inpassen, breed leggen, keihard over schieten.

Mini-partijtje in de zestien, waardoor je gebrek aan talent in de kleine ruimte nog beter naar voren komt

Goed, jullie zijn met elf man, dus er zal iemand de kameleon moeten zijn. Dezelfde persoon die het rondootje begon, offert zich op. Nu gaan jullie net doen of jullie positioneel precies weten waar jullie moeten lopen, balletjes met de zijkant van de voet proberen aan te nemen en veel te hard op veel te lage goals schieten. Altijd vergeten jullie de stand en komt het tien minuten voor tijd aan op een winnende goal. Die wordt altijd gescoord door het team dat overduidelijk achter stond. En 'de verliezer ruimt alles op.'