fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
Ook amateur-aanvoerders landelijk één weekend met regenboogband

Ook amateur-aanvoerders landelijk één weekend met regenboogband

Artikel


Ook amateur-aanvoerders landelijk één weekend met regenboogband

Ook amateur-aanvoerders landelijk één weekend met regenboogband

De Kelderklasse kwam er twee maanden geleden al mee en werd er destijds voor door het slijk gehaald: de regenboogbanden. Toch geen heel slecht plan, vindt nu ook de John Blankenstein Foundation, die homo-acceptatie in de sportwereld wil bevorderen. Samen met de KNVB hebben zij het idee om in het speelweekend van 18 tot en met 20 oktober alle aanvoerders met de speciale band te laten spelen.

De afgelopen twee maanden ontstond er op Twitter grote ophef over hoe De Kelderklasse met haar regenboog-aanvoerdersband homofobie binnen de amateurvoetbalwereld zou opwekken. Veel mensen voelden zich door het promotionele tekstje beledigd. Het zou spottend bedoeld zijn en voor verdeling zorgen binnen de teams. Toch is het gebaar, dat door de Kelderklasse in het amateurvoetbal werd geïntroduceerd, nu ook overgenomen door de Nederlandse voetbalbond, die het initiatief landelijk gaat uitrollen.

Aan de speciale actie doen ook de KNVB-scheidsrechters, de Coaches Betaald Voetbal (CBV), FOX Sports, de Eredivisie (ECV) en de Keuken Kampioen Divisie (CED) mee. FOX Sports draagt haar steentje bij door haar verslaggevers interviews te laten afnemen met microfoons in de kleuren van de regenboog. Het Nederlands elftal doet vooralsnog niet mee met de actie. Dit omdat het al mee doet met een ander initiatief van de UEFA.

Nu.nl meldt dat de regenboogband voor amateurs zoals die werd aangeboden bij de KNVB al meer dan 10.000 keer is besteld. Dat is veel meer dan die van de Kelderklasse, en dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Echte zaadvoetballers en knollenteams maken een vuist tegen homofobie met de band die je HIER kunt bestellen.