fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
Zó herken je een Kelderklasser in het dagelijks leven

Zó herken je een Kelderklasser in het dagelijks leven

Artikel


Zó herken je een Kelderklasser in het dagelijks leven

Zó herken je een Kelderklasser in het dagelijks leven

Hoewel sommige mensen misschien anders denken, zijn ze geen bouwvakkers, bakkers, leraren of kantoormedewerkers die in het weekend amateurvoetbal spelen. Het is precies andersom: Ze zijn Kelderklassers die doordeweeks geld moeten verdienen. Om hun contributie van te betalen, en hun bier in de kantine. Kelderklasser zijn is een way of life, en daarom kun je ze aan een aantal dingen herkennen.

Ze verplaatsen het gesprek binnen gemiddeld 5 minuten al naar bier, zuipen, dronken zijn of brak zijn

Het maakt niet uit waar ze zich bevinden. Of het nou bij de kapper is, op werk, bij hun schoonouders of in de wachtkamer van de soa-kliniek, begin een gesprek met ze en voor je het weet heb je het over de laatste keer dat ze zo dronken waren dat ze hun eigen onderbroek volgekotst hadden op de herentoilet van de vereniging.

Ze organiseren nooit een personeelsborrel, maar als hij georganiseerd wordt, zijn ze altijd als eerste aanwezig

Ooit het vermoeden gehad dat er een Kelderklasser bij jou op kantoor rondliep. Ga er dan vanuit dat het die kerel is die jou altijd koffie laat halen en het nooit terugdoet, jouw kopietjes in de printer laat liggen terwijl hij weet dat je ze van jou zijn en het geluid van een ploppende Grolsch-beugel als ringtone heeft. Jij vroeg iedereen om even de koppen bij elkaar te steken over de personeelsborrel, maar hij is er niet. 'Oh jullie gaan bowlen? Ik kom daarna wel, zodra jullie de kroeg in gaan.' Ja, hij is de Kelderklasser.

Ze verwachten dat smoesjes als: 'M'n hond heeft mijn voetbalschoenen opgegeten,' voldoende zijn om zich ziek te kunnen voor werk op de maandagochtend.

Kelderklassers hebben niet echt een ruggengraat. Dat ze veel zuipen in het weekend moge duidelijk zijn, maar als er één ding is waar ze schijt aan hebben, is het wel de uitspraak: 's Avonds een vent, 's ochtends een vent.' Nee, de Kelderklasser rijmt het liever met 's ochtends absent.' Terwijl jij en je collega's zich uit de naad werken, ligt de Harry nog in bed. Er is zaterdag iemand op Harry's teen gaan staan met zijn noppen en het leek hem beter een keertje over te slaan. Jullie werken op kantoor. Harry is een Kelderklasser.

Eens in de zoveel tijd slepen ze met een been, hebben ze schaafwonden op ons gezicht, of lopen ze op krukken

Ja, als je je dochtertje van school ophaalt en de vader van haar klasgenoot loopt hinkend naar de auto, is de kans groot dat je te maken hebt met een Kelderklasser. Terwijl normale mensen met een enkelblessure misschien enigszins met het been trekken, dikken Kelderklassers maar al te graag hun blessure aan. Ze kijken ook rond of het anderen opvalt. Eenmaal bij de auto, wijs je voorzichtig naar de enkel van de Kelderklasser: 'Hee kerel, wat is er ge..'
'Eénentachtigste minuut, ik loop op de goal af, zit die gekke verdediger van de tegenstander..'
Absoluut een Kelderklasser.

Bij nummers als Shirt Uit en Zwaaien doen Kelderklassers daadwerkelijk hun shirt uit en gaan ze daadwerkelijk zwaaien

Het nummer mag dan oprecht bedoeld zijn om in discotheken en op tentfeesten helemaal los op te gaan, maar ieder weldenkend mens houdt zich op zulke momenten nog enigszins in. Terwijl jij met je vuist staat te pompen en uit volle borst meezingt, zit de Kelderklasser op iemands nek met zijn shirt uit en hij ZWAAIT. Ondertussen wordt hij compleet natgegooid met bier door andere Kelderklassers. Je beseft, je bent op de afterparty van het jaarlijkse clubtoernooi terecht gekomen. Alle mensen om je heen zijn Kelderklassers.