
Voetbal is een een teamsport en dat betekent dat je zo nu en dan even bij elkaar moet komen om te werken aan je teamdynamiek. Dat is nou eenmaal zo. De vereniging plant voor ieder team twee avonden in om met zijn allen een balletje te trappen, maar dat is eigenlijk teveel. Eén is op ons niveau meer dan genoeg. Waarom? Nou, om deze vijf redenen.
Dat we tegenwoordig in de laagst mogelijke klasse voetballen is natuurlijk niet zomaar. Het heeft er gewoon mee te maken dat wij daadwerkelijk niet zo gek veel met een bal kunnen.
Het succesvol geven van een zuivere pass over een meter of vijf is voor ons al het hoogtepunt van een doordeweekse dinsdagavond. Dacht je nou echt dat we dat donderdagavond weer kunnen? Natuurlijk niet. Het balgevoel dat we op de donderdagavond zouden krijgen, zijn we op de zaterdag of zondag al lang weer kwijt. Laten we het gewoon bij de dinsdag houden.
Verstopt achter tribunes, slootjes en kleedkamers schuilt een wereld waarin ieder weekend onvoorwaardelijke liefde, nostalgie en tragiek hand in hand gaan. Het is de wereld van De Kelderklasse. Sinds 2015 toont De Kelderklasse deze verhalen dagelijks in de vorm van online content. Video’s van grabbelende keepers, struikelende spitsen en doelpogingen in het vangnet. Foto’s van eeuwige wissels, katerige vlaggers en scheve kalklijnen.
De Kelderklasse is een eerbetoon aan alle amateurvoetballers die ooit grote voetbaldromen hadden, maar nu slechts genieten van ieder moment dat ze op en om een voetbalveld staan. Een podium voor de prutsers, de brokkenpiloten en de slagers van de eerste, tweede en derde helft. Deze Helden van de Bijvelden maken met hun filmpjes en foto’s De Kelderklasse tot wat het is: Een kelder vol verhalen over de schoonheid van mislukkingen, lelijkheid en vriendschap. Over de de geur van nat gras, stinkende scheten op een kleedkamerbankje en kantinefriet met bier. Een kelder eigenlijk, vol leedvermaak. Leedvermaak over de ongekroonde helden van de onderste regionen in ons amateurvoetbal.
Kelderklassers máken De Kelderklasse. Zonder ingestuurde video’s en foto’s geen leedvermaak. En dat zou jammer zijn. Om ’t delen nog iets gemakkelijker te maken – wij Kelderklassers houden niet zo van moeite – hebben we een app. En die is niet ingewikkeld: download ‘m, lach om dikke blunders, zagen en mislukte doelpogingen, maar vooral: deel! Upload die schwalbe van je teamgenoot en die dronken kantinemomenten. Zo kunnen we allemaal blijven genieten van elkaars gefaal en gefeest. Want de Kelderklasser is nooit alleen.
LEES MEER