fb
Download
×
Kelderklasse app
Download de app!
Stuur jouw videos in via de Kelderklasse App.
De Kelderklasse maakt een vuist tegen racisme. Jij ook?

De Kelderklasse maakt een vuist tegen racisme. Jij ook?

Artikel


De Kelderklasse maakt een vuist tegen racisme. Jij ook?

De Kelderklasse maakt een vuist tegen racisme. Jij ook?

Afgelopen zondag werd de wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior stilgelegd doordat FC Den Bosch spelers racistische opmerkingen zouden hebben gemaakt tegenover Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De aanvaller van de Rotterdamse club pikte dat niet en besloot het veld af te lopen met een staking als gevolg.

Wij als de Kelderklasse zien met dit incident een mooie mogelijkheid om een geluid te laten horen tegen het probleem dat er jammer genoeg nog altijd is, zowel op de voetbalvelden als daarnaast. Het Nederlands elftal nam al een voorbeeldrol op zich door tijdens de wedstrijd tegen Estland het mooie gebaar te maken dat iedereen gelijk is, ongeacht kleur en afkomst. Ook wij willen namens het Nederlands amateurvoetbal een vuist maken tegen racisme, door een petitie te starten. Wellicht zou je het beter kunnen zien als een verdrag, waarin we met elkaar afspreken racisme in welke vorm dan ook niet te tolereren en er daadwerkelijk wat aan te doen.

TEKEN DE PETITIE HIER

Teken je deze petitie, dan neem je als team een voorbeeld aan Excelsior tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch en verlaat je het veld bij ieder teken van racisme, in welke vorm dan ook. Laat het nu eens afgelopen zijn met de hokjes gescheiden door huidskleur en afkomst. Maak een vuist tegen racisme en drink een biertje op gelijkheid! Genoeg is genoeg!